Niet gevonden wat je zocht? Check of je opleidingsnaam is veranderd in Leerbanenmarkt. Bekijk het overzicht!

25 maart 2022

Praxis blijft zich inzetten voor stages en leerbanen

Nieuws foto

Bouwmarktketen Praxis blijft zich samen met SBB inzetten voor verdere professionalisering van de bijna 300 stages en leerbanen in de 191 winkels.

Door studenten te begeleiden in de praktijk, levert het bedrijf een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het doe-het-zelfvakmanschap.

Praxis begeleidt vooral mbo-studenten die een opleiding volgen tot verkoper, eerste verkoper, verkoopspecialist of manager retail. Met een uitgebreid stagebeleid en de samenwerking met SBB wil het een excellent leerbedrijf worden. Naast de jaarlijkse audits die de partners samen uitvoeren, ondersteunt SBB het erkende leerbedrijf bij het opleiden en bijscholen van de praktijkopleiders. Bovendien verzorgt SBB de benodigde erkenningen voor de diverse mbo-opleidingen.

De bouwmarktketen werd al meerdere malen genomineerd voor de verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider. In 2019 is het bedrijf verkozen als beste leerbedrijf in de sector Handel. Daarnaast zijn ze enorm trots op de 1.500 behaalde mbo-diploma’s binnen de eigen klassen van Praxis. Praxis blijft investeren in leren en ontwikkelen van medewerkers, want daar worden zowel medewerkers als klanten blij van. 

Praxis biedt studenten blijvend een kwalitatief goede stage of leerbaan in een veranderende arbeidsmarkt.”