Niet gevonden wat je zocht? Check of je opleidingsnaam is veranderd in Leerbanenmarkt. Bekijk het overzicht!

Mobiliteit

De sector mobiliteit beweegt: (vracht)auto’s, treinen, trams en fietsen verplaatsen zich door heel Nederland. Nieuwe ontwikkelingen en innovaties hebben veel invloed op de sector. Daarom werk je met nieuwe materialen en moderne systemen.

Tip

Een gunstig beroep is automonteur. Bekijk dit filmpje van het UWV.

Mogelijke beroepen

Bedrijfsautotechnicus

Als bedrijfsautotechnicus werk je op de werkplaats van een bedrijfsautobedrijf of transportbedrijf. Jij monteert accessoires, past onderdelen aan en maakt bedrijfsauto’s klaar voor aflevering. Je verricht routinematige handelingen en voert die volgens een vaste procedure uit. Je bent goed in staat om fysiek werk uit te voeren en werkt accuraat. De bedrijfsautotechnicus is verantwoordelijk voor het goed uitvoeren van een onderhoudsbeurt en overige werkzaamheden die jij toegewezen krijgt. 

Monteur mobiele werktuigen

De monteur mobiele werktuigen je bij een bedrijf of op locatie. Je stelt diagnoses, voert modificatiewerkzaamheden uit en assisteert bij de inspectie van werktuigen. Tijdens je werk leer je omgaan met gereedschappen, schemalezen en zoek je technische informatie op. Jij beschikt over basiskennis, zoals elektro en hydrauliek. Je voert je werkzaamheden zelfstandig uit en legt verantwoording af aan je direct leidinggevende. Soms werkt je samen met collega’s.

Eerste autospuiter

Als eerste autospuiter werk je in de carrosseriebranche op de afdelingen voorbewerken en spuiten. Je bewerkt ondergronden voor en spuit aflakmaterialen. Je krijgt opdrachten van je leidinggevende, en bent verantwoordelijk voor een goede werkwijze die leidt tot de meest kwalitatieve oplossing. De werkzaamheden voert je uit in een werkplaats. Jij maakt zelf een tijdsinschatting, pakt knelpunten aan en stelt de juiste prioriteiten.

Autoschadehersteller

Als autoschadehersteller herstel je carrosserieschade en voertuigsystemen. Je voert opdrachten uit die je van je leidinggevende krijgt. Dat doe je volgens de standaardroutine en vastgelegde procedures. Je hebt technisch inzicht en bent verantwoordelijk voor het goed uitvoeren van je werk. Bij knelpunten schakel je de hulp van collega’s in. Binnen je opdracht maakt je zelf keuzes in de uitvoering van het werk.

Autospuiter

Als autospuiter werk je in de carrosseriebranche op de afdelingen voorbewerken en spuiten. Je bewerkt ondergronden voor, spuit aflakmaterialen en voert de werkzaamheden volgens vastgelegde procedures uit. Deze werkzaamheden voer je uit op een werkplaats. Je bent verantwoordelijk voor een goede en efficiënte uitvoering van de opdrachten die je van je leidinggevende krijgt.

lees verder