Niet gevonden wat je zocht? Check of je opleidingsnaam is veranderd in Leerbanenmarkt. Bekijk het overzicht!

Levensmiddelenindustrie biedt arbeidskansen

Veel voeding wordt in fabrieken gemaakt en/of bewerkt en ingepakt. Het gaat dan bijvoorbeeld om snacks en frisdrank maar ook om verse producten, zoals zuivel. Daarbij is het doel om producten te maken die zowel lekker als gezond zijn. De levensmiddelenindustrie is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie en er liggen mooie arbeidskansen. De voedselketen staat nooit stil. 

Mogelijke beroepen

Medewerker voeding en technologie

Voeding als snacks, snoep, frisdrank, taart en sauzen wordt in fabrieken gemaakt en ingepakt. Als medewerker voeding en technologie werk je daar lekker aan mee. Je let op de hygiëne en op de kwaliteit.

Vakexpert voeding en technologie

In de levensmiddelenindustrie gaat het om het maken van producten die zowel lekker als gezond zijn. Als vakexpert zorg jij voor de beste productiemethode, de beste ingrediënten, de beste manier van verpakken en nog meer.

Medewerker versindustrie

Eten: het is een van de belangrijkste dingen in ons leven. Als medewerker versindustrie werk je mee aan het klaarmaken van eten.

Allround medewerker versindustrie

Goede voeding is belangrijk. Het draagt bij aan de gezondheid van iedereen. Als allround medewerker versindustrie heb je de leiding over een team dat voedsel klaarmaakt voordat het naar de winkels gaat.

Vakbekwaam medewerker voeding en technologie

Kaasmaker, bierbrouwer, laborant en nog veel meer kan je worden na deze opleiding.  De wereld van voeding is een heel internationaal en is altijd in beweging.

Productieleider versindustrie

Verse producten klaarmaken, zodat ze naar de winkels kunnen. Denk aan een visfabriek of slachterij. Als productieleider sta jij aan het roer.

lees verder